ꒌ Православни Хришћани
† мисија Цркве

четвртак, мај 11, 2006

Епископ Фотије разговарао са градоначелницом Шибеника

Његово Преосвештенство Епископ далматински г.г. Фотије у пратњи протојереја-ставрофора Илије Карајовића посетио је данас (10. 05. 2006. године Господње) градоначелницу Шибеника госпођу Неду Кларић, и том приликом изнео све проблеме, који се тичу СПЦ у граду Шибенику, са посебним нагласком на поврат одузете и национализоване имовине.

Епархија далматинска има значајну имовину у граду Шибенику, која још увек није враћена Цркви. Поред тога, 1996. и 1997. године Господње у неке објекте СПЦ усељени су други људи, без сагласности Цркве, што у многоме отежава нормалан живот и рад Епархије далматинске као и црквене општине Шибеник.

У разговору је посебно било речи о повратку зграде у којој је тренутно смештен Радио Шибеник. На решење о повратку ове зграде у улици Божидара Петрановића, град Шибеник је покренуо управни спор пред Управним судом Републике Хрватске у Загребу, што ће свакако допринети даљем одлагању повратка овог значајног објекта СПЦ у Шибенику, а самим тим правно и праведно решење овог питања, у складу са позитивним законима Републике Хрватске.

6 Коментар/а:

Постави коментар

<< Почетна


  
Православни Хришћани † Chrétien Orthodoxe † Ορθόδοξους Χριστιανούς †
† 동방정교회 † 東正教 † נצרות אורתודוכסית † Православное христианство † Christian Orthodox †