ꒌ Православни Хришћани
† мисија Цркве

среда, мај 10, 2006

Члан председништва БиХ у посети манастиру Возућицу

У петак, 05. маја 2006. године, манастир Свете Тројице у Возућици посјетио је члан Предсједништва Босне и Херцеговине г. Борислав Паравац са својим сарадницима. Заједно са г. Паравцем, у посјети манастиру били су и начелници: Добоја г. Обрен Петровић и Завидовића г. Изет Башић.

Прије посјете манастиру, у Завидовићима је одржан састанак, чији је домаћин био општински начелник и на коме је разговарано о обнови манастира Возућице.

Приликом посјете обећано је да ће се, након низа година одуговлачења, коначно повући конкретни потези како би се овај средњовјековни манастир заштитио од даљег пропадања. Предсједник Паравац је изјавио да ће својим ауторитетом утицати на што веће залагање одговорних људи и институција по питању обнове манастира, док је начелник Башић обећао подршку Општине Завидовићи у оквирима планираног буџета.

Начелник Петровић је изјавио да је Општина Добој за обнову манастира Возућице већ издвојила око 100.000 КМ, и ова средства могу одмах бити стављена на располагање. Међутим, обнова ће ипак морати да сачека, јер Завод за заштиту споменика Федерације БиХ, ни након вишегодишњих обећања, још увијек није израдио пројекат обнове манастира, без кога радови на обнови не могу почети.

12 Коментар/а:

Постави коментар

<< Почетна


  
Православни Хришћани † Chrétien Orthodoxe † Ορθόδοξους Χριστιανούς †
† 동방정교회 † 東正教 † נצרות אורתודוכסית † Православное христианство † Christian Orthodox †