ꒌ Православни Хришћани
† мисија Цркве

понедељак, мај 15, 2006

Почело редовно заседање Светог Архијерејског Сабора



Чином Призива Светог Духа у Придворном храму Светог Симеона Мироточивог, данас је у Патријаршијском двору у Београду, почело овогодишње редовно заседање Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве.

Почетак рада овог заседања обележиће избор Саборских радних одбора. У току даљег рада Свети архијерејски сабор ће саслушати извештаје о раду Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве, извештаје Преосвећене Г. епархијских архијереја, као и других црквених тела и органа, о активностима у периоду између два редовна заседања. Свети Архијерејски Сабор ће разматрати сва важна питања из живота Цркве и народа, с посебним освртом на Косово и Метохију.

У раду овог највишег јерархијског представништва и црквенозаконодавне власти у пословима вере, богослужења, црквеног поретка, унутрашњег уређења Цркве, као и врховне судске власти у кругу своје надлежности, под председништвом Његове Светости Патријарха српског Г. Павла, учествују сви епархијски архијереји Српске православне цркве из Отаџбине и дијаспоре.

Као и сваке године, на крају рада Свети Архијерејски Сабор ће издати Саопштење за јавност.

3 Коментар/а:

Постави коментар

<< Почетна


  
Православни Хришћани † Chrétien Orthodoxe † Ορθόδοξους Χριστιανούς †
† 동방정교회 † 東正教 † נצרות אורתודוכסית † Православное христианство † Christian Orthodox †