ꒌ Православни Хришћани
† мисија Цркве

петак, мај 19, 2006

Одликован митрополит Дабробосански Николај

Свети Архијерејски Сабор у току свог редовног мајског заседања одликовао је Његово Високопреосвештенство Митрополита дабро-босанског Г. Николаја орденом Светог Саве првог степена за Његов педесетогодишњи просветни рад и тридесетпетогодишње ревносно архијерејско служење у епархијама Аустралијско-Новозеландској, Далматинској и Дабро-босанској.

Тим поводом, 18. маја ове године, на свечаном ручку у Патријаршијском двору, Његова Светост Патријарх српски Г. Павле честитао је Господину митрополиту ово заслужено одликовање Српске Цркве пожелевши му да и убудуће са истом ревношћу служи Богу и роду.

У свом захвалном слову Његово Високопреосвештенство Г. Николај, дирнут пажњом Архијерејског Сабора, истакао је да је увек у свом животу и служењу Светој Цркви и српском народу а и шире, имао пред собом и бринуо, не само о људима који се старају о Небеском него и о онима који носе свакидашњи крст живота. При том се захвалио професорима који су га учили и ученицима које је он васпитавао. Осећао је обавезу да носи свој крст и да га високо подиже где год је то требало. Причешћивао се вином благодати Божје и песмом прослављао Његову Триипостасну величанственост.

На крају своје поздравне речи, Митрополит је обећао да ће и даље у свом служењу, наставити да ради у славу Божију и на спасење повереног му народа Божијег.


  
Православни Хришћани † Chrétien Orthodoxe † Ορθόδοξους Χριστιανούς †
† 동방정교회 † 東正教 † נצרות אורתודוכסית † Православное христианство † Christian Orthodox †