ꒌ Православни Хришћани
† мисија Цркве

петак, мај 19, 2006

Освештана звона за храм Вазнесења Господњег у Болечу

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Павла, у недељу 14. маја 2006. године Господње, служена је Света Литургија у храму Вазнесења Господњег у београдском насељу Болеч. Свету Литургију служили су: протојереј-ставрофор Милан Радовановић, протојереји Милан Јашић и Недељко Марјановић и протођакон Тома Миловановић. После Свете Литургије освештана су и четири црквена звона, која ће од сад да се оглашавају са овог још не довршеног храма. Захваљујући приложницима и црквеном грађевинском одбору стварају се услови да се у овом храму одржавају редовна богослужења.

Протојереј-ставрофор Милан Радовановић овом приликом је, у беседи, истакао да се у српском народу верује да звона својом звоњавом растерују свако зло и невољу, али да само то није довољно него да је пресудна и молитва верних који на звук звона требају да се окупљају у овом храму. Прота Радовановић је позвао све мештане да и у будуће у што већем броју долазе на литургијска сабрања, са надом да ће ускоро изградња храм бити у потпуности довршена и створени услови за редовна богослужења.

Приложници ових звона су Стојановић Јован, Драган Павловић, Богдан Бранковић и Марко Бурсаћ, који су сваки са својим породицама купили по једно звоно. Свим приложницима и њиховим породицама нека је свако добро и благослов од Бога.


  
Православни Хришћани † Chrétien Orthodoxe † Ορθόδοξους Χριστιανούς †
† 동방정교회 † 東正教 † נצרות אורתודוכסית † Православное христианство † Christian Orthodox †