ꒌ Православни Хришћани
† мисија Цркве

уторак, мај 23, 2006

Трибина др Радослав Грујић на академији Српске Православне Цркве

У оквиру Трибине др Радослав Грујић, у уторак, 23. маја 2006. године Господње у 19 часова, у атељеу Академији Српске Православне Цркве за уметности и консервацију у улици Краља Петра I, број 2, др Предраг Ристић ће одржати предавање на тему Обнова Новог брда – пројекат из 1990. године Господње.

Позивамо све заинтересоване да својим учешћем допринесу овој веома битној теми.

1 Коментар/а:

  • У уторак, 23. маја 2006. године Господње, у оквиру трибине др Радослав Грујић, проф. др Предраг Ристић одржао је предавање на тему Обнова Новог брда, на коме је присутнима говорио о могућности обнове српске средњовековне тврђаве. Иначе, овај пројекат др Ристића потиче из 1990. године.

    Његов пројекат је веома једноставан и изводљив, а састоји су у томе да би једну по једну кулу требало претварати у хостел, како би из године у годину долазили студенти из целе Србије и помагали у обнови живота у овом старом српском средишту културе и економије. Др Предраг Ристић је на видео-биму приказао цео свој пројекат и објаснио свој архитектонски труд. Дакле, на приземљу би била гардероба и магацина, а затим и рецепција. На другом и трећем нивоу биле би собе са купатилима и соба за дружење, а на врху видиковац.

    Да је пројекат прихватљив сложили су се сви присутни, а да ли ће се спровести у дело то зависи од виших инстанци. Дакле, први корак је начињен. На крају треба најавити да ће исто предавање др Предраг Ристић одржати у Републичком заводу за заштиту споменика, крајем јуна 2006. године Господње.

    Додао Blogger Ђакон Горан, у петак, мај 26, 2006 12:15:00 PM  

Постави коментар

<< Почетна


  
Православни Хришћани † Chrétien Orthodoxe † Ορθόδοξους Χριστιανούς †
† 동방정교회 † 東正教 † נצרות אורתודוכסית † Православное христианство † Christian Orthodox †