ꒌ Православни Хришћани
† мисија Цркве

понедељак, мај 29, 2006

Вести из Митрополије црногорско-приморске

Његово Високопресвештенство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије служио је јуче са свештенством Митрополије црногорско-приморске, Свету Архијерејску Литургију у Цетињском манастиру. Високопреосвећени Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије у току Литургије обратио се вјерном народу бесједом у којој је говорио о данашњем Светом Јеванђељу и слијепом од рођења коме је Господ повратио вид, отворивши му не само тјелесне, него и духовне очи, као и о суштини наше вјере Хришћанске која је темељ наше слободе.

Он је додао да се истинска слобода задобија само кроз познање истине, а познање истине је немогуће задобити без познања Сина Божијега. «Само онај који у Њега вјерује, и живи по Њему и по Његовим заповијестима задобија слободу од гријеха, смрти и сатане. Том вјером у Сина Божијег да задобијамо истинску слободу коју нам не могу дати ни људи ни анђели. Једино Он као вјечна истина може да нам подари ту вјечну и непролазну слободу», рекао је у совојој бесједи вјерницима окупљеним на Светој служби Божијој у Цетињском манастиру Митрополит Амфилохије.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ПАРОХИЈЕ КОТОРСКЕ О ОСВЕЋЕЊУ НЕКОГ ОБЈЕКТА У КОТОРУ У СТАРОМ ГРАДУ


Јуче 26. маја је државна телевизија Црне Горе, у ударним терминима најавила освећење објекта у Котору у Старом граду, невладине организације «црногорске цркве». Зато обавјештавамо јавност да је злоупотребљен снимак српске православне цркве Светог Луке у Котору и да није ријеч о активностима Православне Цркве него о једној квазирелигиозној организацији регистрованој у цетињској полицији а која пледира да је пандан канонској Митрополији црногорско-приморској.

Дакле, објекат који се сјутра пушта у промет неће бити црква, неће служити Црногорцима да буду оно што су њихови преци били, већ предворје за улазак у унију, и што је још горе, у сукобе са рођеном браћом. Позивамо све православне вјернике да не реагују на провокацију него да се држе своје Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве и њене једине канонске Митрополије на овим просторима.

3 Коментар/а:

Постави коментар

<< Почетна


  
Православни Хришћани † Chrétien Orthodoxe † Ορθόδοξους Χριστιανούς †
† 동방정교회 † 東正教 † נצרות אורתודוכסית † Православное христианство † Christian Orthodox †