ꒌ Православни Хришћани
† мисија Цркве

понедељак, мај 22, 2006

Седница централног одбора за изградњу храма Светог Саве

У суботу, 20. маја 2006. године Господње, одржана је седница Централног тела за довршење Храма Светог Саве на Врачару уз учешће Светог Архијерејског Сабора и чланова Централног тела. Његова Светост Патријарх српски Г. Павле обратио се члановима Одбора Храма Светог Саве овим речима: " Слава Богу да смо дошли до завршетка спољних радова на Храму и да су у току унутрашњи радови. Захваљујемо свима добротворима и приложницима Храма из Отаџбине и расејања. Заблагодаримо Богу што нас је удостојио, да у овом тешком времену, остварујемо и остваримо жељу и завет претходних покољења нашег православног Српског народа".

Извештај о извршеним радовима на градњи Храма Светог Саве поднео је професор др Војислав Миловановић, а финансијски извештај г. Радивоје Минић, благајник Храма Светог Саве. Према финансијском извештају до сада је утрошено око 25 милиона америчких долара за изградњу Храма. У току је унутрашње уређење Храма и припреме за осликавање техником мозаика, што представља један од најодговорнијих подухвата које треба обавити пре коначног завршетка Храма.

После седнице Централног тела и чланови Светог Архијерејског Сабора и Централног тела посетили су сам Храм и одржали парастос свима упокојеним оснивачима, градитељима, добротворима и приложницима овог заветног и Саборног храма Српске Цркве и народа.


  
Православни Хришћани † Chrétien Orthodoxe † Ορθόδοξους Χριστιανούς †
† 동방정교회 † 東正教 † נצרות אורתודוכסית † Православное христианство † Christian Orthodox †