ꒌ Православни Хришћани
† мисија Цркве

субота, јун 17, 2006

Црква Свете Тројице у Риџајни прославила 90-тогодишњицу од оснивања

Најстарији храм Српске Православне Цркве у Канади, на празник Духова, обележио је 90-тогодишњицу свога постојања. Саграђен далеке 1916. године, са свега десетак српских породица, у парохији при овом храму после деведесет година заједничари 90 српских православних породица.
У препуној цркви, Његово Преосвештенство Епископ канадски Г. Георгије служио је Свету Архијерејску Литургију уз саслужење пароха протојереја Мирка Малиновића и свештеника из оближњих градова. У својој архипастирској беседи, Преосвећени Епископ Георгије је честитао вернима на овом значајном јубилеју и позвао их "на јединство у овим смутним временима, најтежим у историји нашега рода".
Прослави су присуствовали и православни верници из Едмонтона, Калгарија и других оближњих градова, који нису били лењи да превале далеки пут да би са својом браћом поделили овај свечани тренутак. После Свете Литургије домаћин славе је приредио свечани ручак за све сабране. Ову прославу су увеличали и градоначелник града Риџајне, као и г. Зоран Павловић, конзул Републике Србије у Канади.


  
Православни Хришћани † Chrétien Orthodoxe † Ορθόδοξους Χριστιανούς †
† 동방정교회 † 東正教 † נצרות אורתודוכסית † Православное христианство † Christian Orthodox †