ꒌ Православни Хришћани
† мисија Цркве

среда, јун 07, 2006

Студент православног богословског факултета државни победник у беседништву

Почетком јуна 2006. године Господње, одржан је XV Фестивал беседништва SIRMIUM LUX VERBI – СИРМИЈУМ СВЕТЛОСТ РЕЧИ. Фестивал окупља најбоље беседнике Правних факултета из Београда, Пала, Бањалуке, такође и Академија уметности из Новог Сада, Бањалуке као и БК, Факултета уметности из Звечана, рецитаторског студија из Сремске Митровице и др. Као и прошле године, на ово такмичење се одазвао Православни богословски факултет Универзитета у Београду, који шаље најбољег беседника са вежби из предмета Омилитике. Ове године представник је био Глигорије Марковић, студент IV године, који се такмичио у категорији ауторских беседа.

Задате теме су биле: Част је моја судбина, Теслин код и Аристократија духа или страх од елитизма. Било је седамнаест беседника у категорији ауторских беседа и десеторо у категорији беседника који произносе беседу другог аутора. Од двадесет седам беседника, квалификује се само четрнаест беседника на финално такмичарско вече у обе категорије. Глигорије Марковић је произносио своју беседу на тему Аристократија духа или страх од елитизма и по оцени жирија освојио је прву награду!

Успех Глигорија Марковића студента IV године Православног богословског факултета још је већи ако се има у виду да су другу и трећу награду освојили овогодишњи добитници награда на Правном факултету у Београду. Честитамо свим награђенима са жељом да се беседништво и даље негује и развија.


  
Православни Хришћани † Chrétien Orthodoxe † Ορθόδοξους Χριστιανούς †
† 동방정교회 † 東正教 † נצרות אורתודוכסית † Православное христианство † Christian Orthodox †