ꒌ Православни Хришћани
† мисија Цркве

петак, јун 09, 2006

Митрополит Николај је примио у опроштајну посету француског Амбасадора

Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански г. Николај примио је јуче, 8. јуна, у Сарајеву, у опроштајну посјету, амбасадора Француске Републике, Његову Екселенцију г. Анрија Зипер де Фабијанија и првог секретара Амбасаде, г. Жан-Кристофа Тибоа.

Приликом ријечи добродошлице, Господин Митрополит је Његовој Екселенцији Амбасадору срдачно захвалио на свему што је чинио за све народе у Босни и Херцеговини.

Потом се повео разговор о помирењу и обнови повјерења у Босни и Херцеговини, а нарочито о улози и значају Цркава и вјерских заједница у одвијању овог процеса. Такође, ријечи је било и о враћању национализоване имовине Српске православне цркве у Сарајеву, а посебно о повратку зграде Сарајевске богословије и значају, који би, за цијели процес успоставе помирења, имао премјештај Богословског факултета из Фоче у Сарајево.

Високопреосвећени Митрополит је нагласио да се једино удруженим снагама могу превазићи многи проблеми у којима се налази Босна и Херцеговина. „Молимо се Богу, и надамо се да ће наша земља, иако мала, наћи своје мјесто у Европској Унији и бити примјер осталим земљама у окружењу,” рекао је Г. Митрополит.

Г. Амбасадор је Митрополиту Николају захвалио на несебичном раду у успостављању повјерења и помирења међу народима и пожелио да Босна и Херцеговина остане заједничка земља свих народа, који ће у миру живјети једни с другима.

На крају срдачног и пријатељског разговора, Високопреосвећени Митрополит Г. Николај је амбасадору Де Фабијанију пожелио много успјеха и среће у његовом даљем раду и каријери.


  
Православни Хришћани † Chrétien Orthodoxe † Ορθόδοξους Χριστιανούς †
† 동방정교회 † 東正教 † נצרות אורתודוכסית † Православное христианство † Christian Orthodox †