ꒌ Православни Хришћани
† мисија Цркве

понедељак, јул 17, 2006

Парост Драгољубу Дражи Михајловићу

Данас је у београдској Саборној цркви служен парастос генералу Драгољубу Дражи Михајловићу. Заупокојеном молитвом је началствовао протојереј-ставрофор Петар Лукић уз саслужење свештенства Саборне цркве. Парастосу су присуствовали господин Војислав Михаиловић, унук, остали чланови породице и велики број верника који су дошли да се помоле за покој душе мученички пострадалог генерала.

Началствујући отац Петар Лукић у беседи је између осталог рекао да је неопходно открити место убиства генерала Михајловића, како би смо достојно сахранили његове земне остатке.
†††

У суботу 22.јула 2006. одржан је парастос Чича Дражи Михаиловићу и положени венци испред споменика који се налази у црквеној порти. Парастос је служио локални свештеник прота Ненад Ђурашиновић, уз учешће протојереја ставрофора Ђура Ђурђевића који је одржао пригодну беседу.

Предавање о Равногорском покрету одржао је Предраг Ранчић познати српски националиста у Аустралији. Приказан је филм на исту тему који је својевремено снимила Телевизија Србије као историјску истину и докуменат. КСС су за ову прилику спремиле богату трпезу.
Нека је слава, и хвала, и вечнаја памјат, неумрлом Чича Дражи.


  
Православни Хришћани † Chrétien Orthodoxe † Ορθόδοξους Χριστιανούς †
† 동방정교회 † 東正教 † נצרות אורתודוכסית † Православное христианство † Christian Orthodox †